lördag 26 juni 2010

Tårta nr 45
En midsommartårta till min barndomsvän
Vaniljbotten
Kardemummapannacotta
Rabarberkompott
Jordgubbsmousse
Spacklad med vaniljsmörkräm
Täckt med sugarpaste
Spets i sugarpaste
Magnolior i flowerpaste


3 kommentarer:

Anna Wolf sa...

Shit vilken snygg Mangolia! Jag älskar magnolior, har målat massor, men aldrig bakat några :D

Anonym sa...

Alla gäster var helt tagna av din tårta. Och den var extremt god. Mycket bra kombo med kardemumma, jordgubbar och rabarber. Den hamnar nog uppe på min topptre lista. Ett par ska gifta sig om ett år och är spekulanter på en liknande tårta med samma fyllning. Gott betyg va!! Och en annan gäst tyckte att vi skulle äta maten baklänges och börja med tårtan. Kramisar Smulan

Bloggägare sa...

Anna: Supertack! Det var faktiskt första gången jag gjorde magnolior och jag blev rätt nöjd med resultatet. Ska göra vissa ändringar till nästa gång för det finns ju tusen olika sorter av dem så det finns ju lika många varianter för mig att öva på =)

C: Så himla roligt att ni gillade den. Kardemummapannacottan var ett litet wild card men jag var helt övertygad om att kombinationen skulle funka bra, tur ni var rätt gäng som åt den. Kunde lika gärna ha varit kardemumma-hatare =)
Och Ja! Det var verkligen ett gott (vitsigt värre) betyg att de funderar på samma fyllning till sin bröllopstårta, tror inte det går att få ett bättre betyg.

Jag tror inte det är helt fel att börja baklänges, det skulle jag vilja göra någon gång.